Over Gentcement

Gentcement is het initiatief van twee architectuurfanaten, Fréderic Louis & Lucas Selfslagh. Jarenlang schuimden zij bouwblogs, internetfora, projectwebsites, lezingen, dialoogcafé’s, etc. af om meer te weten te komen over de stand van zaken op vlak van architectuur en stedenbouw in Gent.

Wij vonden dat er een gebrek heerste aan makkelijk toegankelijke, mooi gepresenteerde en duidelijk gebundelde informatie over bouwprojecten in en rond Gent. Een overzichtelijk communicatieapparaat voor de architecturale en stedenbouwkundige ontwikkelingen in het Gentse.

Gentcement werd om die reden opgericht in de zomer van 2013. Door bouwblogs, internetfora, projectwebsites, lezingen en dialoogcafé’s af te schuimen, probeert onze redactie meer te weten te komen over de stand van zaken op vlak van architectuur en stedenbouw in Gent, en vertalen we deze informatie in artikels voor onze bezoekers.

Het is niet onze bedoeling om uitsluitend objectieve verslaggeving te presenteren. Een ongezouten mening over het kunnen of niet kunnen van een project, een kritiek over de huidige trend van architectuur in Gent … Het kan allemaal terecht op Gentcement.


gentcementheader

Redactie

De medewerkers van Gentcement zijn vrijwilligers.
Artikels worden geschreven na onze full time jobs, werfbezoeken worden tijdens onze middagpauze’s gemaakt …

Fréderic Louis is architect en van jongs af aan gefascineerd door techniek en engineering. Als freelance fotograaf en creative director staat hij altijd te springen voor nieuwe projecten in diverse domeinen.

site/facebook/twitter/mail

Amaury Henderick brengt stad en architectuur steeds op fascinerende wijze in beeld. Van het graven van de put tot het afwerken van het interieur, hij brengt het met plezier en met oog voor detail in beeld.

site/facebook/twitter/mail

Lucas Selfslagh is wel beter bekend als de man achter Ghent Theft Auto. Naast dat gaat hij ook vaak op pad voor fotoreportages van Gentse bouwwerven.

site/twitter/mail

Oliver De Roo is gedreven door (digitale) innovatie en technologie. Hij hecht veel belang aan de communicatie van nieuwe stedelijke ontwikkelingen, die hij zelf als Gentenaar vaak moet ondergaan.

site/twitter/mail

Pascal Van Wambeke runt een communicatiebureau dat focust op de vastgoedmarkt. Hij denkt en schrijft mee voor Gentcement.

site/mail

Julie De Smedt

mail

Waander Devillé houdt ervan te graven in de geschiedenis, om zo een stukje Gentse bouwhistoriek te schrijven. Tegelijkertijd houdt hij mee de architectuuractualiteit in het oog.

mail


In de pers

avs

AVS-nieuws, 31 augustus 2016

De Gentenaar, 12 september 2015

De Gentenaar, 12 september 2015

zone09

Zone09/ Stadsmagazine N°307

De Gentenaar, 22 Nov. 2013

De Gentenaar, 22 november 2013

dmcity-klokke-roeland

DM.City Gent N°01, april 2014