DING: een uitbreiding voor Design Museum Gent

Eind 2019 maakten Design Museum Gent en sogent de winnaars bekend van de Open Oproep voor de uitbreiding van het museum. Anderhalf jaar later is het oorspronkelijke ontwerp van DING (Design in Gent) na veel overleg en studie verfijnd tot een inspirerende ontmoetingsplaats op mensenmaat waar design in al zijn aspecten centraal staat.

Nieuw bezoekerscentrum voor Sint-Baafskathedraal

In 2012 startte de doorgedreven restauratiebehandeling van het Lam Godsretabel. Voor de opstelling van het retabel ná de restauratie besliste de kerkfabriek, vanuit religieus en cultuurtoeristisch standpunt, om een nieuwe locatie te voorzien in de Sint-Baafskathedraal, in combinatie met een nieuw bezoekerscentrum – naar het ontwerp van Bressers Architecten.

Over de grens: pentagonaal volume vormt nieuw therapiecentrum voor honden

In de nieuwe rubriek ‘Over de grens’ piepen we even nét buiten de administratieve grenzen van de stad en ontdekken we nieuwe én oude architecturale pareltjes. Zo had de werking van de vzw Hachiko dringend nood aan een infrastructurele uitbreiding om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Na een jarenlange zoektocht naar een geschikte locatie werd deze gevonden op een groot terrein met bestaande loods in de deelgemeente Schelderode, op een boogscheut van de oude vestiging in Merelbeke.