Eerste fase renovatie AZ Jan Palfijn afgerond

Met de vernieuwing van de twee achtervleugels van het ziekenhuis, bereikt de totaalrenovatie van het Algemeen Ziekenhuis Jan Palfijn aan de Watersportbaan de tweede fase.

De binnen- en buitenkant van de achterste gedeelte van het ziekenhuis werd reeds aangepakt. Ook het plaatsen van nieuwe technieken, verwarmingsinstallaties, … zorgen ervoor dat het ziekenhuis binnenkort volledig is gemoderniseerd.

De vernieuwing van het ziekenhuis is een ontwerp van de tijdelijke vereniging tussen Arch & Teco, Boeckx en Bontinck Architecture & Engineering.

Momenteel is men bezig met het renoveren van de voorste twee vleugels en een deel van het middenblok.

Na de totaalrenovatie zal het ziekenhuis in een nieuw kleedje zitten, zowel binnen als buiten, met onder meer een nieuwe hoofdingang aan de Waterportbaan, een uitbreiding van het aantal operatiezalen, een grotere spoedafdeling (maar liefst dubbel zo groot) en een nieuwe dienst medische beeldvorming. Alle vierpersoonskamers zullen plaats maken voor één- of tweepersoonskamers met meer comfort en privacy.

Bron: Palfijn in de Steigers / Foto’s: Fréderic Louis

4 replies on “ Eerste fase renovatie AZ Jan Palfijn afgerond ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.