Werf-update: New Zebra aan de Gustaaf Callierlaan

De moderne, bolle gevel van ‘New Zebra’ aan de Gustaaf Callierlaan langs het viaduct aan de Zuid is bijna af. Er werd niet gekozen voor de witte afwerking die we uit de renders kennen, maar eerder een neutrale, grijs-bruine gevelbeplating die de overgang naar de nabijgelegen gevels minder abrupt maakt.

Net als het vorige project in de Zebrastraat, combineert New Zebra de drie functies wonen, events en cultuur, op een architecturaal verrassende manier. Het nieuwe complex vormt een uitbreiding van het bestaande project, met een grote polyvalente ruimte voor 300 personen, een ondergrondse parking voor 100 wagens, 36 huurappartementen, 2 kantoor- of winkelruimtes en een artistieke binnenplaats of Agora die de twee gebouwen met elkaar verbindt. De bolle gevel zorgt niet voor een visueel, unieke gevel, het vergroot binnenin ook enorm de beschikbare vloeroppervlakte.

De stichting Liedts-Meesen verbouwde in 2004 het voormalige sociale wooncomplex aan de Zebrastraat, gekenmerkt door z’n ligging rond een ovalen plein. De stichting kocht erna in de Gustaaf Callierlaan enkele lage rijhuizen die geklemd zaten tussen twee grotere appartementsgebouwen.

Bron: Zebrastraat / Foto’s: Lucas Selfslagh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.