Werfupdate: Project Gent-Sint-Pieters

De werken aan het station Gent-Sint-Pieters vorderen traag maar gestaag. Enkele weken voor de start van het winterbouwverlof is men volop bezig aan de opbouw van een nieuw stuk overkapping. Die komt over de perrons 9 en 10. De bouw van het viaduct van sporen 8 en 9 is zowat halverwege. Ondergronds wordt gewerkt aan de reusachtige

Hotel vormt sluitstuk van ontwikkeling rond Ghelamco Arena

Het Arteveldepark, gelegen tussen het industrieterrein aan het UZ en de Ringvaart, lijkt alsmaar meer hét nalatenschap van het architectenbureau Bontinck te worden. Met de toevoeging van een splinternieuw hotelcomplex (een ontwerp van, jawel, Bontinck) is dit het sluitstuk van het masterplan rondom de Ghelamco Arena. Het U-vormig gebouw is ontworpen door het Gentse Bontinck Architecture

In De Krook

De Krook is af. Alle lamellen hangen op, alle draden, kabels en buizen zitten waar ze moeten zitten en de verlichting werkt. De aannemer kan zich nu concentreren op het afwerken van de buitenruimtes, terwijl de bibliotheek kan beginnen meubels te plaatsen en de boeken te verhuizen naar hun nieuwe stek. Maar met de Krook wil de bib meer worden dan enkel een plek om boeken te raadplegen. We namen alvast eens een kijkje.

Woning opent naar de tuin met facelift van beton en glas

Voor dit project trekken we nog eens buiten het centrum van Gent, naar Sint-Denijs-Westrem. Hier onderging een grote alleenstaande woning een grondige renovatie en een uitbreiding, met het hoofddoel om de leefruimtes dichter bij de tuin brengen. Het Gentse architectenbureau OYO Architects had al snel door dat de relatie met de buitenruimte een belangrijke rol speelt

Quantum Building: schaalvergroting aan de Dampoort

Je kan er de laatste tijd niet meer naast kijken wanneer je het Oktrooiplein passeert: de Quantum Building breekt volledig met de bebouwing die we aan de Dampoort gewoon zijn. De glazen waaiergevel zorgt voor een interessant kijkspel langsheen het rondpunt en zorgt samen met de prominente schaal voor een geslaagde eerste verdichting in de

Leven rond de tuin in een glazen uitbreiding

Deze woning in Gentbrugge was toe aan zeer grondige renovatie. Vooral het gelijkvloers met de typische ‘koterij’ aan de tuinzijde belemmerde het zicht en het contact met de tuin. Bij de renovatie naar het ontwerp van Dehullu Architecten werd dan ook het volledige gelijkvloers herdacht. In plaats van de koterij werd een ruime open keuken met eetruimte ontworpen, aansluitend bij de tuin.

Verblijven in de voormalige kantoren van Dagblad Vooruit in de Backstay Hostel

De stad Gent is een hostel rijker. Net voor de zomer opende Backstay Hostel zijn deuren in de oude Backstage, ook gekend als het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’. Vijf jaar geleden kocht de projectontwikkelaar Upgrade Estate het beschermd monument en bijhorend complex in de Sint-Pietersnieuwstraat en renoveerde het volledig. Gentcement kreeg de kans om een nacht te verblijven in de nieuwe hostel en zich eventjes terug in de tijd te wanen.