Leven rond de tuin in een glazen uitbreiding

Deze woning in Gentbrugge was toe aan zeer grondige renovatie. Vooral het gelijkvloers met de typische ‘koterij’ aan de tuinzijde belemmerde het zicht en het contact met de tuin. Bij de renovatie naar het ontwerp van Dehullu Architecten werd dan ook het volledige gelijkvloers herdacht. In plaats van de koterij werd een ruime open keuken met eetruimte ontworpen, aansluitend bij de tuin.

Klimaatneutrale loods voor Natuurpunt aan rand van Gentbrugse Meersen

Natuurpunt heeft een nieuwe klimaatneutrale loods gerealiseerd aan de rand van de Gentbrugse Meersen in Gent, welke een schoolvoorbeeld is geworden van BEN (Bijna EnergieNeutrale) industriebouw. Vanuit de loods zullen vrijwilligers en sociale tewerkstellingsploegen de omliggende natuurgebieden in de Gentse rand beheren. Natuurpunt beheert meer dan twintigduizend hectare bos- en natuurgebied in Vlaanderen met de inzet van zo’n

Een nieuw Rijksarchief

Acht kilometer archieven van het Rijksarchief zitten momenteel in het Geraard De Duivelsteen in Gent, terwijl in Beveren nog eens  zo’n negentien kilometer aan documenten staat gearchiveerd. Op 8 december ging het Rijksarchief in het Duivelsteen dicht, omdat men zich opmaakt voor de verhuis naar het splinternieuwe gebouw in de Bagattenstraat. Een perfecte gelegenheid voor Gentcement om het gebouw

Wintertuin als akoestische en thermische buffer in nieuwe hoekwoning in Ledeberg

Gelegen op een hoekperceel aan een druk kruispunt nabij de Hundelgemsesteenweg, was het allesbehalve een aantrekkelijke locatie om een jong gezin hier hun eerste woning te laten realiseren. Maar mede door de interessante aankoopprijs en enkele creatieve oplossingen, slaagt STUDIOLO architectuur in samenwerking met Koen Matthys erin om een intieme en comfortabele woning te creëren in deze

Passief wonen in het groen in Gentbrugge

Verscholen tussen de bomen van een oud kasteelpark in Gentbrugge, ligt de passiefwoning van architect Peter Geldof. Gekaderd in een bosrijke omgeving en enkele oude gebouwen van meer dan een eeuw oud, was het voor de architect van groot belang om het ontwerp zoveel mogelijk te laten opgaan in zijn omgeving en dit met een bijzondere

‘Den Draad’ wooncomplex op de Treillarmé brownfields in Gentbrugge

Op de site van het vroegere Treillarmé, langs de spoorweg tussen de Brusselsesteenweg en de Louis Van Houttestraat in Gentbrugge, is onlangs het nieuwe wooncomplex ‘Den Draad’ afgewerkt. De twee gebouwen met 29 appartementen en kantoorruimte zijn gebouwd op een zogenaamde brownfield, verlaten en verontreinigde terreinen van voormalige fabrieken, in dit geval Treillarmé. Treillarmé was

Houten kantoorgebouw Van Reyschoot nadert oplevering

Het opvallende, nieuwe houten kantoorgebouw Pieter Van Reyschoot, aan de Kortrijksesteenweg vlakbij de op- en afritten van de E-40 in Sint-Denijs-Westrem, nadert de oplevering. De werken zijn ondertussen al bezig sinds 2012 en binnenkort komt de eerste kantooroppervlakte op de markt. De bestaande kantoorvilla werd niet alleen gerenoveerd maar ook voorzien van een een nieuw