Betonkruis als centraal scharnierpunt

Gelegen in de middeleeuwse Patersholwijk in Gent, installeert dit huis zich in de historisch geladen context als een autonoom en tijdloos framework voor wonen. Met de balkenstructuur in beton vonden de architecten een manier om tegelijkertijd de oude omstaande muren te stabiliseren alsook om de woning intern te organiseren.

Volumineuze uitbreiding voor Gentbrugse basisschool

In de opdracht van stad Gent om meer klaslokalen voor onze toekomstige jeugd te creëren, krijgt de basisschool Henri D’Haese in de Tweekapellenstraat in Gentbrugge een onmisbare uitbreiding. Ondanks de beperkende stedenbouwkundige voorschriften, slaagt het Gentse WE-S Architecten erin om een dens bouwprogramma te integreren in een speels volume.

Doorzonwoning met stadstuin als extra kamer

De oriëntatie van de woning, met een centraal geplaatste trappenpartij, deelde de oorspronkelijke woning in Gent-centrum letterlijk en figuurlijk in twee. Door het behoud van authentieke elementen en deze te combineren met nieuwe materialen, creëerde Studiobont een hedendaagse doorzonwoning.