Serieuze participatie, of slechts voor de vorm?

Zoals je vorig jaar kon lezen zal de Belgacomtoren en de omgeving er rond herontwikkeld worden. Gedevco, eigenaar van het gebouw en de gronden schreef een ontwerpwedstrijd uit voor de zogenaamde “Portussite”. In het kader van die ontwerpwedstrijd organiseerden ze samen met de Stad Gent een “bewonersconsultatie” op 3 september.  Dat is meteen ook zowat alles

Keizerpoort krijgt allure terug als toegangspoort tot de stad

De oorspronkelijke toegangspoort aan de Brusselsesteenweg is allang verdwenen, maar binnenkort zal de Keizerpoort zijn functie als baken naar de stad terugwinnen. Op de site van de Aldi-winkel verrijst een nieuwbouwcomplex van kantoren, winkels en woningen, naar het ontwerp van het Antwerpse awg architecten. Het terrein tussen de Franse Vaart en de Brusselsesteenweg heeft een oppervlakte van ongeveer 10

Winnend ontwerpconcept voor parkeergebouw in Ledeberg

Enkele maanden na de voorstelling van de vijf geselecteerde ontwerpteams voor de ontwerpwedstrijd van het nieuwe parkeergebouw langs de B401 in Ledeberg, heeft het Gentse stadsbestuur de ontwerpopdracht nu definitief toegekend aan het team van de Gentse architectenbureaus Haerynck Vanmeirhaeghe architecten en L.U.S.T. Architecten, in samenwerking met VK Engineering en het Duitse ingenieursbureau Bollinger + Grohmann. Hun concept voor

Wintertuin als akoestische en thermische buffer in nieuwe hoekwoning in Ledeberg

Gelegen op een hoekperceel aan een druk kruispunt nabij de Hundelgemsesteenweg, was het allesbehalve een aantrekkelijke locatie om een jong gezin hier hun eerste woning te laten realiseren. Maar mede door de interessante aankoopprijs en enkele creatieve oplossingen, slaagt STUDIOLO architectuur in samenwerking met Koen Matthys erin om een intieme en comfortabele woning te creëren in deze

Kijkdag in laagenergiewoningen in Ledeberg

Het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB zet op zondag 1 september de deuren open van enkele nieuwe laagenergiewoningen in Ledeberg. De hoek- en rijwoningen zijn ontworpen door BULK architecten uit Berchem en zijn gebouwd volgens het laag-energieprincipe. Concreet betekent dit dat het energieverbruik van dergelijke woningen maar liefst 60% lager ligt dat in een klassieke woning. Dit