‘Stationstuinen’: nieuwe poging tot hoogbouw aan het station

Het was al van in 2013 de bedoeling dat er langs de Koningin Fabiolalaan, vlakbij het station Gent Sint-Pieters, twee nieuwe woontorens van respectievelijk 95 en 60 meter hoogte zouden verrijzen. De realisatie ervan bleek echter moeilijk te worden door vergunningsbetwistingen en buurtprotest. Toen de ontwikkelaar achter het project, Optima Global Estate, de boeken moest sluiten in 2016, leek het einde verhaal voor de ‘Queen Towers’. Met een nieuwe omgevingsvergunningaanvraag voor het perceel, lijkt er echter een doorstart te komen voor het project. Al is het met een ander ontwerp en een ander team.

Werfupdate: Project Gent-Sint-Pieters

De werken aan het station Gent-Sint-Pieters vorderen traag maar gestaag. Enkele weken voor de start van het winterbouwverlof is men volop bezig aan de opbouw van een nieuw stuk overkapping. Die komt over de perrons 9 en 10. De bouw van het viaduct van sporen 8 en 9 is zowat halverwege. Ondergronds wordt gewerkt aan de reusachtige

Een atypische ingreep met een vertrouwd stedelijk karakter

Deze 19e-eeuwse rijwoning in het midden van de Rijsenbergwijk in Gent had naast een integrale opfrissing, vooral nood aan extra woonoppervlakte. Door de werking van de woning te herdenken en de achterbouw volledig te herbouwen, slaagde het Gentse GRAUX & BAEYENS architecten erin om een nieuw, coherent geheel te vormen, terwijl het toch zijn vertrouwd karakter behoudt.

Werfupdate: Nieuwe ontwikkeling langs de Fabiolalaan

Het is een hele tijd stil geweest op de nog te ontwikkelen terreinen langs de Koningin Fabiolalaan, maar sinds enkele maanden komt er eindelijk schot in de zaak met de bouw van een nieuw kantoorgebouw, in de schaduw van de Virginie Lovelingtoren. Het gebouw wordt gerealiseerd langs de hellende esplanade in zone A van de

Vrolijk leven in een luchtige uitbreiding

Als je houdt van koterijen en uitbouwen, dan is deze woning van Jan en Eva een echte topper. Een bestaande woning werd er door het Gentse atelier Vens Vanbelle onder handen genomen om er terug wat levenslust in te blazen. De twee verdiepingen tellende uitbouw was volledig gesloten naar de tuin, en enkel op de