Opvallend parkeergebouw voor AZ Sint-Lucas

Het nieuwe parkeergebouw is voor automobilisten en vele bezoekers vanaf de Ring rond Gent het eerste beeld dat van AZ Sint Lucas wordt opgevangen. De constructie, naar het ontwerp van Abscis Architecten, wordt gekenmerkt door de witte, geperforeerde staalplaten waardoor dit allesbehalve een ordinair parkeergebouw is geworden. Vanwege zijn opvallende ligging werd in het ontwerp veel

Leven rond de tuin in een glazen uitbreiding

Deze woning in Gentbrugge was toe aan zeer grondige renovatie. Vooral het gelijkvloers met de typische ‘koterij’ aan de tuinzijde belemmerde het zicht en het contact met de tuin. Bij de renovatie naar het ontwerp van Dehullu Architecten werd dan ook het volledige gelijkvloers herdacht. In plaats van de koterij werd een ruime open keuken met eetruimte ontworpen, aansluitend bij de tuin.