Eerste gebouw ‘Take Off’ nadert voltooiing

‘Take Off’ is een toekomstig kantorenpark, gelegen in het noorden van het grotere ontwikkelingsproject The Loop (het vroegere vliegveld van Sint-Denijs-Westrem) en zal uiteindelijk enkele bouwvelden aan kantoren, woningen en kortverblijf omvatten.

De gronden worden ontwikkeld door ECPD (Euro Crossroads Property Developers), die 15.000 van de 375.000 vierkante meter grond bezit op The Loop, terwijl Bontinck Architecture & Engineering het masterplan opmaakte. De visie achter het gebouwenpark is volgens de projectwebsite gebaseerd op duurzaamheid, mobiliteit en functionaliteit. Ook de kantoren worden ontwikkeld met een blik op de toekomst.

Kantoren worden meer en meer ontmoetingsplaatsen voor het creatieve denkwerk door de overgang van een controlerend management naar een motiverend en inspirerend management. Ze worden plaatsen waar de vergader- en ontmoetingsfaciliteiten letterlijk en figuurlijk centraal staan. Waar dat nog mogelijk is, wordt bovendien naar de nabijheid en de rust van de natuur gestreefd.

Dit eerste gebouw heeft, net als zes andere gebouwen in het park, de vorm van een druppel en valt heel erg op van op de nabije drukke autowegen. Vanaf maart 2014 komen de 3.360 vierkante meter aan kantooroppervlakte op de markt.

In nieuwe renders die onlangs op de projectwebsite verschenen zijn meteen drie torens te onderscheiden, en dat kunnen wij bij Gentcement enkel toejuichen! Over de twee hogere torens in de achtergrond zijn voor zover wij weten geen details bekend. De iconische toren met overkraging in de voorgrond wordt tien bouwlagen hoog. Het gebouw zal worden opgeleverd twee jaar na de ondertekening van het contract met de koper. Daniël Termont riep eerder op om van de Adolphe Pégoud-laan een tweede Potsdammer Platz te maken, en met de Ghelamco Arena vers in het achterhoofd, is het zeker dat we hier de komende jaren het een en het ander mogen verwachten.

Bronnen: Take Off-Offices.be / Illustraties: Bontinck Architecture & Engineering / Foto’s: Lucas Selfslagh

2 replies on “ Eerste gebouw ‘Take Off’ nadert voltooiing ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.