Nieuw wooncomplex van BUROII & ARCHI+I in Ledeberg

In de Jacques Eggermontstraat in Ledeberg start nog dit jaar de bouw van een nieuw wooncomplex, het Lethahof, met zo’n 10 appartementen, een eengezinswoning en commerciële ruimtes. Het gebouw is ontworpen door BURO II & ARCHI+I en moet voor een nieuwe impuls zorgen in de straat.

Het nieuwe bouwvolume werd deels een verdieping verhoogd in vergelijking met de huidige bebouwing (zie foto), waardoor het gebouw zich volledig integreert in de straatbeeld en er een visuele overgang is naar de nabijgelegen panden.

ledeberg-google-maps

Het architectenbureau voorzag verschillende type’s appartementen, variërend in oppervlakte. Er zijn vijf appartementen voorzien met één slaapkamer, drie met twee slaapkamers en twee woningen met drie slaapkamers. Bijna elke woning heeft een zuidgericht terras of balkon.

Het gebouw wordt bekleed met lichtgrijs en bruin metselwerk, omsloten door een lichtgrijze sokkel uit prefabbeton, met beglaasde delen voor de winkelruimtes. Het aluminium schrijnwerk vormt een strakke, variërende omkadering van de ramen.

Lethahof-EXT-final

De woningen halen een E-peil van E45 tot E60, dat werd behaald door toedoen van enkele duurzame ingrepen zoals een balansventilatiesysteem. Waterdoorlatende verharding, een ruime fietsenstalling en een groendak vergroot verder de ecologische impact en gebruiksvriendelijkheid van het project.

Bron: Architectura / Illustraties: BURO II & ARCHI+I / Foto: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.