Verhuis Libert Paints creëert plek voor nieuwe stadswijk

De fabriek van Libert Paints in de Nekkersputstraat, tussen het natuurgebied van de Bourgoyen en de Rooigemlaan, staat er ondertussen al 50 jaar en verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie. Daardoor kwamen de gronden vrij en werden opgekocht door de Gentse projectontwikkelaar Urban Link, die er een nieuwe wijk van wil maken met huizen, appartementsgebouwen en een nieuw stadspark.

Alle gebouwen van de verffabriek op het 2,8 hectare grote terrein worden gesloopt. De afvalmaatschappij Ovam zal vervolgens de gronden saneren om ze bouwrijp te maken voor de nieuwe bouwprojecten.

Het terrein wordt opgedeeld in twee grote stukken: een stadspark van 6000 m² en een woonerf met een mix van 51 woningen en 101 appartementen, waaronder een deel sociale woningen.

Aldus Bjorn Allary van Urban Link.

Er lopen momenteel onderhandelingen met Stad Gent in verband met de verkavelingsaanvraag. Daarna kan er pas een bouwaanvraag komen.

De realisatie van het hele project zou tien jaar duren, dus het zal ten vroegste 2020 zijn voor de nieuwe wijk klaar is.

google-maps

Bron: De Gentenaar / Foto’s: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.