Het einde van een stukje Gentse voetbalgeschiedenis

Maar liefst 92 jaar speelde AA Gent in het bekende Jules Ottenstadion in Gentbrugge. Met de komst van de nieuwe Ghelamco Arena, werd het Ottenstadion overbodig en moest het oude stadion onverbiddelijk verdwijnen onder de sloophamer. 

Men zal eerst de hoofdtribune 1 slopen, later volgen de tribunes 2 en 4 en een tweetal woningen in de Bruiloftstraat. Het is pas in de lente – na het hockeyseizoen – dat de laatste tribune 3 gesloopt zal worden.

De tribunes zullen geleidelijk aan worden afgebroken door middel van een kraan. Een deel van het puin zal worden gebruikt voor de wegverharding van de toekomstige wijk. Maar niet alles wordt gesloopt, bepaalde delen van de tribune werden reeds verkocht aan andere voetbalploegen, de tribunes van de spionkop achter de goals werd zelfs verkocht aan een club uit Groot-Brittanië.

IMG_1422

IMG_1426

De werken zijn ondertussen al enkele weken bezig. Alle nutsleidingen en technieken werden reeds verwijderd. Duizend tribunestoeltjes werden ook verkocht aan de Buffalosupporters.

Tegen het einde van 2014 zou het Ottenstadion volledig tegen de grond moeten liggen. De gronden worden daarna bouwrijp gemaakt voor de nieuwe duurzame woonwijk en het Buffalopark. Maar die werken starten ten vroegste in 2016.

Op de plek van het Jules Ottenstadion wensen het sogent en de Stad Gent een duurzame woonwijk te realiseren met daarin een nieuw wijkpark, het Buffalopark. Bedoeling is dat deze nieuwe woonwijk een schoolvoorbeeld wordt van hedendaagse en duurzame stadsontwikkeling. Hoe die nieuwe woonwijk er precies zal uitzien, zal pas in de loop van 2014 duidelijk worden.


View Larger Map

Bronnen: SOGentDe Gentenaar / Foto’s: Yves Masscho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.