Gentenaars stemmen Ghelamco Arena tot ‘stadion van het jaar’

Naar jaarlijkse traditie laat de website StadiumDB haar bezoekers stemmen op de nieuwe stadia die dat jaar zijn gerealiseerd. Voor de eerste keer in 10 jaar kon ook nog eens een Belgische voetbaltempel meestrijden naar de titel van ‘stadion van het jaar’. De Belgen stemden massaal voor onze Ghelamco Arena, waardoor we met een grote voorsprong de eerste prijs wegkaapten van de concurrenten.

De vierde editie van de ‘Stadium of the Year’-wedstrijd vond dit jaar plaats tussen 22 januari en 23 februari 2014. In deze tijdspanne stemden maar liefst 27.851 personen op hun favoriete, nieuwe stadion. De stemmen kwamen van over de hele wereld, met de meeste stemmen komend uit België, de VS, Brazilië, Chili, Zweden, Duitsland en Polen.

ghelamco-arena-luchtfoto-2

ghelamco-arena-interieur

De Ghelamco Arena heeft de laatste tien jaar een bewogen geschiedenis achter de rug gehad, maar dankzij het doorzettingsvermogen van de verschillende partijen en individuen is het stadion uiteindelijk geopend in 2013. Het eerste, nieuwe Belgische stadion sinds de kampioenschappen van Euro 2000.

Van de 27.851 personen die gestemd hebben op de stadions, waren er 11.618 personen die voor de Ghelamco Arena hebben gekozen. Dat de LED-gevel van het stadion tijdens de stemperiode de voorbijgangers op de E17, R4 en E40 aanmoedigden om te stemmen via StemArena.be, zit er wellicht voor iets tussen. En opnieuw een bewijs dat als de Gentenaars iets willen, ze het ook gewoon nemen.

ghelamco-arena-tribune

ghelamco-arena-match

De Ghelamco Arena is nu blijkbaar het kleinste stadion dat ooit de ‘Stadium of the Year’-titel heeft gewonnen, wat niet wil zeggen dat het moet inboeten in zijn kwaliteiten. Want qua comfort en faciliteiten, behoort het stadion tot de wereldtop.

Bron: StadiumDB / Tekst: Fréderic Louis / Foto’s: Yves Masscho & KAA Gent (luchtfoto’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.