Werf-update: fragiele muren aan de Kouter

De sloopwerken aan Kouter en Kouterdreef zijn de laatste maanden goed gevorderd sinds onze vorige update. Op de plek waar binnenkort een appartementscomplex zal verschijnen naar het ontwerp van 360 Architecten, BUROII & ARCHI+I & Crepain-Binst, bevindt zich voorlopig nog één grote bouwput.

Een deel van de bestaande bebouwing moest plaats maken voor de 42 luxe-appartementen, 10.700 vierkante meter winkel- en kantoorruimte en een uitbreiding van de bestaande ondergrondse parkeergarage tot 87 plaatsen.

Een groot deel van de gevels, zoals deze van de voormalige KBC-kantoren, is beschermd en zal gerestaureerd worden. Maar tot het zover is, moeten ze dus nog eerst enkele maanden los van enige structuur staan. Ondersteund door grote metalen constructies, worden deze op hun plaats gehouden en de stabiliteit ervan gewaarborgd.

Meer informatie over het project in ons vorig artikel.

kouterdreef-1

 

kouterdreef-6

 

kouterdreef-4

kouterdreef-3

kouterdreef-5

kouterdreef-2


Bekijk grotere kaart

Foto’s: Maarten Raes

1 reply on “ Werf-update: fragiele muren aan de Kouter ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.