Project of bijdrage insturen

Op onze website worden regelmatig nieuwe projecten in de kijker gesteld aan de hand van een artikel en (uitgebreide) fotoreportage. Niet enkel afgewerkte projecten, maar ook oudere projecten, nooit-gerealiseerde projecten of projecten in uitvoering zijn welkom op Gentcement.

Gentcement staat 100% open – en we rekenen er zelfs stiekem een beetje op – voor inzendingen van architecten, ontwerpers, fotografen, historici, buurtbewoners en anderen die graag hun (studie)werk gepubliceerd willen zien. Met maandelijks meer dan zevenduizend unieke bezoekers en twintigduizend bekeken paginas, is Gentcement een snel groeiende website die de Gentse architectuur en stedenbouw wil documenteren.

fredericlouis-havenmuseum-oostende
© Fréderic Louis

Als u denkt over een interessant project te beschikken voor onze lezers dat nog niet werd gepubliceerd op onze website, mail ons dan een selectie van foto’s (minstens 1.200 px aan de langste zijde), een woordje uitleg en links naar de websites van de architecten, ontwerpers, fotograaf, etc. indien van toepassing.

Zend uw foto’s en tekst naar:

info@gentcement.be

Alvast bedankt voor uw inzending!

Indien u veel of grote bestanden wil doorsturen, dan gebruikt u best WeTransfer of een gelijkaardige file-sharing website.


Architecten: plannen, snedes, aanzichten, schetsen en 3D-visualisaties maken elk artikel omtrent een project veel interessanter, dus vergeet deze zeker niet mee te sturen indien mogelijk.

We zijn niet in staat om te betalen voor fotografisch werk, maar geven steeds naamsvermelding voor de fotograaf met bijhorende link naar zijn of haar website. Meerdere fotografen hebben ons reeds van beeldmateriaal voorzien omdat het ook een mooie manier is om hun eigen werk te promoten en dit kan leiden tot foto-opdrachten voor andere publicaties zoals reeds is gebleken!

Indien u over geen foto’s beschikt, of deze zijn van lage kwaliteit, dan kan vrijblijvend een fotoreportage worden geregeld (toegang tot de werf/gebouw is vereist).


Wanneer u ons inhoud bezorgt, zorg er dan a.u.b. voor dat u beschikt over alle nodige auteursrechten. Dit betekent bijvoorbeeld dat, als je als architect een project instuurt met foto’s, ook over de rechten beschikt van de foto’s of minstens de schriftelijke toestemming hebt van de fotograaf om deze foto’s te laten publiceren. Als u hiervan niet zeker bent, controleer dan eerst de auteursrechten vooraleer u ons de inhoud doorstuurt.

Wanneer iemand beweert alle of een deel van de rechten te hebben op een bepaalde inhoud op Gentcement, zullen we eerst deze bewering onderzoeken en indien nodig deze inhoud van onze website verwijderen. Wanneer dit het geval blijkt te zijn, kunnen we de rechthebbenden doorverwijzen naar diegene die ons de inhoud heeft bezorgd.

We zijn vrij om de inhoud die u inzendt volledig of deels te gebruiken op onze website en elke andere website of applicatie waar wij publicatierechten hebben. Concreet bedoelen wij hiermee onder andere onze sociale media.

Vergeet niet dat u steeds verantwoordelijk blijft voor alle inhoud die u ons bezorgt en aansprakelijk blijft voor elke actie die gerelateerd zou zijn met deze inhoud.

Bij het insturen van inhoud, bevestigt u dat u akkoord gaat met bovenstaande voorwaarden.