Lezing: Humuslaag – Beloftevolle ontwerpers

Enkele maanden geleden vond de Gentse Architectuurprijs plaats. De oogst van deze eerste editie toont verrassend veel kleinere private bouwwerken. Als voorbeelden van goed ontwerp en interactie met de stad worden vanavond tien sprankelende projecten in de kijker gezet tijdens een lezing van Archipel VZW.

Vanavond, donderdag 24 maart, kan je terecht in het Auditorium Quetelet (campus UGent aan het Sint-Pietersplein) voor een dynamische avond vol bruisende ideeën van beloftevolle bureaus die hun werk met een ruimer publiek delen.

Gent is een echte architectuurstad, met een divers en rijk patrimonium. De stad huisvest een aantal gerenommeerde ontwerpopleidingen. Er werken veel getalenteerde ontwerpers. Dat was meer dan duidelijk in de enorme oogst aan projecten tijdens de eerste Architectuurprijs Gent. Heel wat private projecten maakten hiervan deel uit. Archipel VZW geeft, in samenwerking met UGent en KU Leuven, een forum aan talentvolle architectenbureaus die hier hun visie en hun project presenteren. Een stukje Gent op mini-schaal.

Een hele reeks van de projecten die zullen worden toegelicht, verschenen reeds eerder op Gentcement: Huis Patijn van Caroline Lambrechts en Machteld D’Hollander, het project Weifelwand van Marge Architecten, appartement Boudewijn van Atelier Fréderic Louis en de woning Weidestraat van Macadam atelier.

Een overzicht van alle projecten en een korte toelichting vind je terug op de website van Archipel VZW.

Praktisch

Donderdag 24 maart 2022 om 20h00
Auditorium Quetelet, Gent
Toegangsprijs: €5 (studenten) — €7 (leden Archipel VZW gratis)
Info en tickets: zie link hieronder.

Bron: Archipel VZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.