Betonkruis als centraal scharnierpunt

Gelegen in de middeleeuwse Patersholwijk in Gent, installeert dit huis zich in de historisch geladen context als een autonoom en tijdloos framework voor wonen. Met de balkenstructuur in beton vonden de architecten een manier om tegelijkertijd de oude omstaande muren te stabiliseren alsook om de woning intern te organiseren.

Volumineuze uitbreiding voor Gentbrugse basisschool

In de opdracht van stad Gent om meer klaslokalen voor onze toekomstige jeugd te creëren, krijgt de basisschool Henri D’Haese in de Tweekapellenstraat in Gentbrugge een onmisbare uitbreiding. Ondanks de beperkende stedenbouwkundige voorschriften, slaagt het Gentse WE-S Architecten erin om een dens bouwprogramma te integreren in een speels volume.

Woning ontvouwt zich opnieuw naar haar buitenruimte

Het huisvestingsproject uit ’58 waarin deze woning is gelegen, wordt kenmerkt als een aaneenschakeling van identieke, gespiegelde rijwoningen. Vele bewoners bebouwden in de loop der jaren de open ruimte tussen de aanbouwen en de achterliggende weg met veranda’s en bijkomende achterbouwen. Dit ten nadele van een kwalitatieve buitenruimte en de relatie ervan met de respectievelijke binnenruimtes.