Over de grens: pentagonaal volume vormt nieuw therapiecentrum voor honden

In de nieuwe rubriek ‘Over de grens’ piepen we even nét buiten de administratieve grenzen van de stad en ontdekken we nieuwe én oude architecturale pareltjes. Zo had de werking van de vzw Hachiko dringend nood aan een infrastructurele uitbreiding om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Na een jarenlange zoektocht naar een geschikte locatie werd deze gevonden op een groot terrein met bestaande loods in de deelgemeente Schelderode, op een boogscheut van de oude vestiging in Merelbeke.

De gevleugelde aanbouw

Een oude pastoriewoning werd door het Gentse VOLT architecten onder handen genomen, waarbij de klassieke indeling van het bestaande gebouw werd gerespecteerd. Een toevoeging tussen de tuinmuren breidt echter de woonoppervlakte uit om te kunnen voldoen aan hedendaagse noden.