Buitenkamer en binnentuin voor Gentbrugse rijwoning

Architectuur: LDSRa i.s.m. Bert Callens
Ontwerp & uitvoering: 2017 – 2018
Fotografie: Michiel De Cleene

LDSRa krijgt de vraag om het leven in de tuin en in het huis dichter bij elkaar te brengen. De verouderde achterbouw mag op de schop en maakt plaats voor een nieuwe aanbouw met buitenkamer.

De bestaande rijwoning in Gentbrugge heeft een grote, gedeelde achtertuin op afstand, georiënteerd op het zuiden. De achterbouw is donker en verouderd en mag vernieuwd worden.

De oefening begint met de vraag hoe de overgang van binnen naar buiten kan worden open getrokken, de relatie tussen binnen en buiten kunnen verrijken en tot een compact en ruimtelijk voorstel kunnen komen.

Direct achter het hoofdhuis ontwerpen de architecten een binnentuin. Tussen het nieuwe bijgebouw en de achtertuin ontstaat een buitenkamer. De bestaande woonkamer, de nieuwe eetkamer en de keuken liggen errond en ertussen.

De badkamer verhuist naar de eerste verdieping. De kamers op de eerste en tweede verdieping kijken terug naar de binnentuin, de buitenkamer en de achtertuin.

Ontwerpschets interieur.

Grondplan nieuwe toestand.

Tekst & planmateriaal: LDSRa / Fotografie: Michiel De Cleene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.