Glazen uitbouw voor neoclassicistisch herenhuis

Architectuur (verbouwing): CAAN architecten
Tuinontwerp: Studio Verde
Fotografie: Mr. Frank

Op de Charles De Kerchovelaan bevindt zich een groot neoclassicistisch herenhuis dat enkele jaren volledig onder handen werd genomen door het Gentse CAAN architecten. Met respect voor het originele interieur, werden enkele nieuwe ingrepen uitgevoerd, waaronder een grote glazen uitbreiding aan de tuinzijde.

De opvallende gevel met vier traveeën wordt gekenmerkt door het middenrisaliet (geveluitsprong, nvdr.) van twee traveeën onder een gebogen fronton met een oculus (klein rond raampje, nvdr.) en een brede, centrale (later toegevoegde) erker met zijbalkonnetjes op de bel-etage.

Het herenhuis van ca. 620 vierkante meter telt drie en een halve bouwlaag onder een leien zadeldak. Plek genoeg voor vijf slaapkamers, twee badkamers, een aparte bureau, een inpandige garage en een klein maar idyllisch bijgebouw.

Bij de renovatie werden de authentieke interieurelementen maximaal behouden en gerestaureerd waar nodig.
In combinatie met moderne elementen, wordt het interieur een speels palet van neoclassicistische en moderne stijlen.

Zo lijken de keukenkasten te zweven en zijn ze beperkt in hoogte. De originele plinten en lambriseringen in het pleisterwerk blijven op die manier zichtbaar. Het keukeneiland werd dan weer uitgewerkt in een opvallende natuursteen.

De woning beschikt over een uitzonderlijk grote tuin van meer dan 1.200 m2 in hartje Gent. Het creëren van een grote beglaasde uitbouw vergroot het contact met de tuin, in combinatie met een specifiek tuin- en terrasontwerp door Studio Verde. Een mezzanine in de uitbouw herbergt een aparte bureauruimte met een mooi zicht op de diepte tuin.

Toevallig net op zoek naar een nieuw stulpje? De gerenoveerde herenwoning staat momenteel te koop bij Immodôme.

Bronnen: Inventaris Onroerend Erfgoed & Immodôme / Foto’s: Mr. Frank

2 replies on “ Glazen uitbouw voor neoclassicistisch herenhuis ”
  1. Wat een schitterende woning en een hele mooie glazen uitbouw. Ondanks dat het een modern element is past het goed bij de klassieke stijl en zorgt het voor veel licht en ruimtelijkheid. Ook heb je een mooie kijk op de tuin inderdaad, dat is een extra pluspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.