Sloopwerken in Kouterdreef gestart

Sinds enkele weken zijn de sloopwerken in de Kouterdreef, het smalle steegje tussen de Kalendeberg en de Kouter, volop aan de gang. De straat wordt volledig heringericht om een volwaardige winkelstraat te worden en de bestaande winkelinfrastructuur in de Kalendeberg door te trekken naar de Kouter.

De straat wordt verbreed en krijgt meer lichtinval door de afbraak van een deel van de bestaande bebouwing. Een groot deel van de gevels, waaronder die van de voormalige KBC-kantoren, is beschermd en wordt gerestaureerd.  De gebouwen worden een volwaardige wooncomplex, naar het ontwerp van 360 ArchitectenBURO II & ARCHI+I en Crepain-Binst Architecture, met vier soorten appartementen, gaande van loftappartementen met zicht op de Kouter tot exclusieve dak-penthouses met zicht op de Gentse skyline.

kouter-2

De realisering van de 42 luxe-appartementen, 10 700 vierkante meter winkel- en kantoorruimte, waaronder voor de KBC en een uitbreiding van de bestaande ondergrondse parkeergarage tot 87 plaatsen, gebeurt in opdracht van de Gentse vastgoedmakelaar Matexi.

Bron: Kouterdreef / Foto’s: Lucas Selfslagh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.