Bouw mee aan een architecturaal pareltje van karton op Gentse Feesten

Het is bijna weer zover dat Gent voor een dikke week op zijn kop staat met de Gentse Feesten. Muziek en ambiance voor iedereen, maar voor de liefhebbers die altijd al eens met bouwblokjes hebben willen spelen op grote schaal, is er nu wel een heel mooie kans om die droom werkelijkheid te doen worden. Want MiramirO, de organisator van de straattheaterfestivals, heeft bouwplannen!

Elk jaar zorgt MiramirO voor de nodige sfeer op de Gentse Feesten, maar dit jaar roept ze ook de hulp in van de bezoekers om letterlijk een steentje bij te dragen aan het nieuwste architecturale hoogstandje van Gent. Aan de hand van kartonnen bouwstenen, zal onder leiding van de Franse kunstenaar Olivier Grossetête een monumentale structuur worden opgebouwd.

12237030103_254c600a69_b

De kunstenaar heeft reeds in verschillende landen grote kartonnen kunstwerken laten neerpoten met behulp van de lokale bevolking, kinderen of festivalgangers. Steeds opnieuw zijn de bouwwerken geïnspireerd op de lokale cultuur en laat dan ook steeds iedereen meehelpen op alle mogelijke manieren.

Voordat dit bouwwerk echter kan worden opgebouwd, moeten er eerst kartonnen bouwstenen op maat gemaakt worden. En het is net hierbij dat de bezoekers kunnen helpen. Tijdens verschillende workshops vooraf krijg je van de Franse kunstenaar uitleg hoe er te werk wordt gegaan en worden samen de bouwstenen in elkaar gevouwen.

12237026653_dab14156f7_b

Kriebelt het al? Geef je dan op voor een of meerdere bouwmomenten van jouw voorkeur via miramiro@miramiro.be of 09/324 36 63:

  • zondag 20/07: 14u tot 17u en/of 18u tot 21u
  • maaandag 21/07: 14u tot 17u en/of 18u tot 21u
  • dinsdag 22/07: 14u tot 17u en/of 18u tot 21u

Plaats van afspraak: Sint-Machariuskerk, Gent

De constructie zelf wordt opgebouwd op het Spaansekasteelplein op woensdag 23 juli vanaf 13u en als de weergoden gunstig gezind zijn, blijft het gedurende de volledige Gentse Feesten rechtstaan tot zondag 27 juli om 21u, wanneer iedereen de toren terug mag helpen afbreken.

Bron: MiramirO / Foto’s: Vincent Lucas voor Marseille-Provence 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.