Hoera! Een retrospectie op 1 jaar Gentcement

De tijd vliegt. Dat zien we aan de werven die we continu opvolgen, maar ook aan het feit dat Gentcement ondertussen reeds een jaar bestaat. Wat begon als een hobbyproject, draaide al snel uit in iets veel meer dan dat. Een referentie voor architectuur en stedenbouw in Gent.

Toen we vorig jaar met het idee speelden om een online overzicht van bouwwerven met regelmatige foto-updates te lanceren, hadden we nooit kunnen denken dat we de website zo uitgebreid zouden krijgen met een schatkist aan informatie van zowel oudere projecten als toekomstige projecten, maar ook reportages, historische artikels en dergelijke meer.

Nog nooit was het Rabot zo kleurrijk (lees artikel). Foto © Pieter Lozie.
Nog nooit was het Rabot zo kleurrijk (lees artikel). Foto © Pieter Lozie.

Na enkele maanden werd al snel duidelijk dat ons concept werd gesmaakt, en dat zagen we ook aan onze bezoekerscijfers en statistieken. Maar liefst 75,000 unieke bezoekers vonden gedurende het voorbije jaar hun weg naar Gentcement, goed voor 220,000 bekeken artikels. Cijfers waar ook wij wel eventjes moesten bij slikken.

De geschiedenis van de A10/E40 in Oost-Vlaanderen (lees artikel). Foto © Archief gemeente Aarschot.
De geschiedenis van de A10/E40 in Oost-Vlaanderen (lees artikel). Foto © Archief gemeente Aarschot.

Duidelijk voor ons dat er zeker vraag naar meer is, iets waar we het komende jaar zeker ons werk van zullen maken. Regelmatige werfupdates van de grootste werven in Gent, maar ook de architectuur van kleinere, particuliere woonprojecten gaan we proberen meer in de kijker te zetten. Verder gaan we uiteraard opnieuw op pad voor boeiende reportages.

IMG_0010
Een bezoek aan de commandobunker onder het Citadelpark (lees artikel). Foto © Fréderic Louis.

We willen bij deze ook nog eens een warme oproep te lanceren voor alle architecten, ingenieurs, fotografen, doe-het-zelvers om hun eigen project in te zenden. Alle informatie daarvoor kan u terugvinden op deze pagina, terwijl u met tips, vragen of suggesties steeds terecht kan op onze contactpagina.

Werf-update: Lovelingtoren bijna klaar voor ingebruikname (lees artikel). Foto © Amaury Henderick.
Werf-update: Lovelingtoren bijna klaar voor ingebruikname (lees artikel). Foto © Amaury Henderick.

Tenslotte willen wij al onze bezoekers bedanken voor het enthousiasme in de vele reacties, mails en gesprekken; bedanken we onze kleine maar talentvolle medewerkers voor de vele moeite dat er in elk artikel en fotoreportage wordt gestoken, alle personen die gastbijdrages hebben ingestuurd en de vele architecten, aannemers, stadsbesturen en fotografen voor hun toelatingen, informatie en vrijgevigheid van materiaal.

Op ‘t randje: de Gentse pre-metro (lees artikel).
Op ‘t randje: de Gentse pre-metro (lees artikel).

Stay tuned of schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief op de rechterkant van onze website om automatisch op de hoogte te worden gebracht van meer nieuws.

3 replies on “ Hoera! Een retrospectie op 1 jaar Gentcement ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.