Open Wervendag: wat valt er te bezoeken?

Naar jaarlijkse gewoonte zijn alle aannemers en bouwbedrijven in Vlaanderen weer stilaan in de weer om komend weekend hun werven open te stellen voor het grote publiek. Op zondag 31 mei zullen ook heel wat Gentse werven te bezoeken zijn, ideaal voor een unieke kijk achter de schermen. Om het jullie gemakkelijk te maken, hebben wij alvast een kleine selectie samengesteld uit het ruime aanbod op Open Wervendag.

IMG_7657
Foto © Fréderic Louis.

De Krook is bij ons een van de meest besproken projecten van het jaar en het is dus de kans bij uitstek om de werf met eigen ogen te zien. Aan het Zuid wordt een stadsdeel van 4.000 m² geherwaardeerd door er een nieuw Centrum voor Media en Informatie te bouwen. Het gebouw zal onderdak bieden aan de stadsbibiliotheek, het Vlaams strategisch centrum voor ICT en verschillende vakgroepen van de universiteit.

ADH 2014-05-14 Krook-015
Foto © Amaury Henderick.

Het gebouw is opgebouwd uit bijzondere staalstructuren, die in één geheel per binnenschip werden aangevoerd (hiervan hebben we destijds een uitgebreide fotoreportage gemaakt). Hierdoor kon één verdieping per maand worden gerealiseerd. Tijdens Open Wervendag volgt de bezoeker een parcours doorheen de verdiepingen van het nieuwe gebouw dat zich in de laatste ruwbouwfase bevindt. De wandeling bereikt – letterlijk – haar hoogtepunt op de vierde verdieping, waar men op een plateau van 2.000 m² kan uitkijken over de stad Gent. Meer info op de website van Open Wervendag.

kantoor-dampoort-evr-architecten-2
Illustratie © evr-Architecten.

De bouw van het Quantum-building in Gent aan de zwaaikom van de Dampoort betekent de start van de gebiedsontwikkeling aan de Oude Dokken. Het nieuwe kantoorgebouw telt zes verdiepingen en zet ook zwaar in op duurzaamheid: dankzij geothermie en zonnepanelen staat het deels in voor zijn eigen energievoorziening.

quantum_building-a-
Illustratie © evr-Architecten.

Tijdens Open Wervendag ontdekt u de duurzame technieken die gebruikt werden voor dit gebouw. Op de hoogste verdieping geniet je van het zicht en maak je in avant-première de oversteek via een glazen passerelle. Meer info op de website van Open Wervendag.

school-gent (1)
Illustratie © evr-Architecten.

Het buitengewoon basisonderwijs in Gent krijgt binnenkort een volledig nieuwe school. Het project op de site van BuBaO Sint-Lievenspoort is een combinatie van een grondige renovatie en een beperkte nieuwbouw.

sint-lievenspoort

Een voormalig neogotisch kloostergebouw zal plaats maken voor nieuwe klaslokalen met bijhorende aangepaste sanitaire voorzieningen, speciale vaklokalen, een polyvalente ruimte en de omvorming van de bestaande kapel tot turnzaal. Meer info op de website van Open Wervendag.

De deelnemende bouwprojecten kunt u bezoeken van 10u tot 17u. Aangepaste openingsuren worden steeds gemeld op de werffiche op de officiële website.

Meer projecten kan u terugvinden op de officiële website van Open Wervendag!

Bron: Open Wervendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.