Hotel vormt sluitstuk van ontwikkeling rond Ghelamco Arena

Het Arteveldepark, gelegen tussen het industrieterrein aan het UZ en de Ringvaart, lijkt alsmaar meer hét nalatenschap van het architectenbureau Bontinck te worden. Met de toevoeging van een splinternieuw hotelcomplex (een ontwerp van, jawel, Bontinck) is dit het sluitstuk van het masterplan rondom de Ghelamco Arena.

afl_5711

afl_5722

Het U-vormig gebouw is ontworpen door het Gentse Bontinck Architecture & Engineering. Zij ontwierpen en realiseerden al eerder de Ghelamco Arena en de Blue Towers-kantoorgebouwen langs de Ringvaart iets verderop. De vormgeving van deze gebouwen wordt doorgetrokken in het hotel, dus verwacht u maar aan veel (blauwgetint) glas.

afl_5696

afl_5715

De plannen van het hotel lagen al langer op tafel. Een immense put voor de ondergrondse parkeergarage werd gegraven, maar daarna vielen de werken een hele tijd stil tot vorig jaar de werken terug aanvingen.

afl_5688

afl_5706

Het viersterrenhotel met 200-tal kamers zal vooral gericht zijn op zakenlui die zowel voor korte als lange verblijven in het Gentse moeten vertoeven. Op het hoogste punt van het gebouw is een bar voorzien met panoramisch uitzicht over de stad. Of deze publiek zal zijn, is nog niet duidelijk.

afl_5699

afl_5726

In de zomer van 2017 zou het nieuwe hotel zijn deuren moeten openen.

visualisatie-ghelamco-hotel

Tekst & foto’s: Fréderic Louis / Visualisatie: Bontinck/Ghelamco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.