Transformatie voor onzachte kasseien van Zandberg

In de Gentse binnenstad zijn er niet veel straten die je als fietser best mijdt, maar dit is er wel zo eentje. Al jarenlang wordt de Zandberg, het pleintje (lees: parking) achter het politiecommissariaat, gekenmerkt door verzakte kasseien. Een heraanleg lijkt er nu ook eindelijk aan te komen.

Het nieuwe ontwerp zet in op een autoluwe leefomgeving met meer kwaliteit, die ruimte biedt aan ontmoeting en groen.

Er is ook aandacht voor een rustige verkeersafwikkeling. Betonnen fietsstroken maken de straat met de typerende kasseien meer fietsvriendelijk. Anderzijds beperken deze stroken ook het rolgeluid van de wagens, doordat ze niet meer over de kasseien moeten daveren.

Visualisatie heraanleg Zandberg

Er komen een viertal groenzones aan de zijkanten van het plein. Enkele bomen zullen er voor een groen effect in de hoogte zorgen. Deze groenzones zullen voor meer rust in het straatbeeld zorgen. Tegelijkertijd zijn ze ook bedoeld om het regenwater in de bodem te laten infiltreren.

Exacte timing voor uitvoering is nog niet bekend (vermoedelijk pas eind 2018, begin 2019), maar binnenkort is er wel reeds een publiek infomoment.

Bron en visualisaties: Stad Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.