Werfupdate: eerste bewoners in Tribeca aan Nieuwevaart

Architectuur: Bontinck Architecture & Engineering
Fotografie: Amaury Henderick

Meer dan twee jaar geleden schreven we nog over het herbestemmingsproject voor ‘Filature du Rabot’, de voormalige textielfabriek aan de Nieuwevaart. Inmiddels is de eerste bouwstrook opgeleverd, bewoond, en zit er een supermarkt in.

Tribeca ketelhuis en schouw

De oude fabrieksgebouwen maakten plaats voor het woonproject ‘Tribeca’ van enkele honderden woonentiteiten, naar het ontwerp van Bontinck Architecture & Engineering.

De 36 meter hoge schouw en het oude ketelhuis uit 1910 blijft wél behouden. Deze zou oorspronkelijk volledig gerenoveerd worden tot een reeks lofts. Onlangs werd bekendgemaakt dat het pand zal gestript en onderverdeeld worden in winkelpanden. Er worden wel nog steeds vijf lofts voorzien op de eerste verdieping, met toegang tot het groendak.

Er zijn, naast de supermarkt, nog enkele handelsruimtes aanwezig in de plint van dit wel erg lange gebouw. Geen idee of die al verhuurd zijn, of aan wie.

Tribeca vanaf het nieuwe gerechtsgebouw

Het hoogste stukje Tribeca is zichtbaar vanaf het maaiveld in het verderop gelegen Rabotpark. Ter hoogte van het conciërgegebouw van het Gerechtsgebouw.

Op de verkoopsprentjes van Tribeca wordt een zicht op een lieflijke waterloop beloofd. In werkelijkheid is het een diep gelegen industriekanaal. Schuin aan de overkant ligt nu een woestenij vol hopen aarde… die ruikt naar benzine.

Dat wordt Tondelier in de Rabotwijk.

Tekst: Amaury Henderick & Fréderic Louis / Foto’s: Amaury Henderick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.