Maak kans op een exemplaar van het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen

Om de twee jaar publiceert het Vlaams Architectuurinstituut een nieuwe editie van het Vlaams Architectuurboek en net zoals vorige keer, mogen we opnieuw vijf exemplaren weggeven van dit fantastisch boek dat het huidige Vlaamse architectuurlandschap in kaart brengt: ‘Architectuurboek Vlaanderen N°13 Dit is een mosterdfabriek’.

Coverfoto: Mosterdfabriek Camp’s, Oudenaarde
Dhooge & Meganck Architectuur, foto © Frederik Vercruysse.

De dertiende editie van het Architectuurboek bundelt een rijke selectie recent gerealiseerde projecten in woord en beeld. Net als de mosterdfabriek op de cover, roepen de geselecteerde projecten vragen op over de betekenis van vorm in de architectuur. Het boek presenteert 11 artikels met illustraties, 4 beeldessays en 46 architectuurprojecten, gedocumenteerd met planmateriaal en foto’s.

Het boek vormt de aanleiding voor een kritische reflectie op actuele ontwikkelingen in de Vlaamse architectuur. Het boek bundelt bovendien artikels die handelen over thema’s als de poëzie van utiliteitsgebouwen, de verantwoordelijk van architectuur voor het landschap, de exploratie van een nieuwe schaal en de eigenheid van architectuur uit Vlaanderen in het buitenland. De beeldessays, gerealiseerd door vier spraakmakende fotografen, delen een sterke interesse in de concrete, fysieke beleving van architectuur. Ze beschouwen het architecturale object niet als een statisch gegeven, maar als een wenkende ruimte die geëxploreerd, onderzocht, beproefd, gepeild moet worden.

Ook dit jaar kunnen we dus opnieuw vijf lezers van Gentcement gelukkig maken met een exemplaar! De opdracht blijft dezelfde als vorige keer.

De opdracht?

Het Zuid-viaduct met een onzekere toekomst, de (voormalige) Rabottorens, een station in verandering, een nieuwe look voor het Hollainhof en de Krook die stilaan écht is ingeburgerd. Het zijn vijf voorbeelden die aantonen dat Gent een dynamische stad is en mee evolueert met de maatschappelijke draagvlakken.

Onze vraag is dan ook om ons jullie creatieve interpretatie op één van deze gebouwen of constructies op te sturen. Wat zouden jouw plannen zijn ermee, zou jij het anders aangepakt hebben of denk je aan een toffe interventie? Een schilderij, een schets, een filmpje of animatie, een gedicht of een fotocollage. Alles is mogelijk en hoe origineler, hoe meer kans dat je maakt om geselecteerd te worden. Inspiratie nodig? Bekijk de inzendingen van onze vorige wedstrijd!
Onze redactie kiest er uiteindelijk de vijf meest originele inzendingen uit. Zij krijgen dan een exemplaar van het Architectuurboek thuis toegestuurd. Alle inzendingen worden achteraf op de website gepubliceerd.

De wedstrijd is helaas afgelopen.
De winnaars worden binnenkort bekendgemaakt via onze website.

Voor wie niet kan wachten, het Architectuurboek is online te koop op de website van het VAi voor € 39,50. Studenten kunnen een speciale korting krijgen.

Met dank aan het Vlaams Architectuurinstituut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.