Bouwvergunning voor nieuwe Freinetschool

Het bouwproject voor Freinetschool Het Labyrint & De Wingerd, een ontwerp van Stéphane Beel Architects i.s.m. Studieburo Mouton en Ingenium, heeft begin augustus een bouwvergunning verkregen van de Vlaamse overheid.

De vergunning werd verleend aan Scholen van Morgen, een vennootschap, volledig genaamd “DBFM Scholen van Morgen nv”, dat er gekomen is op initiatief van de Vlaamse overheid om het tekort aan schoolinfrastructuur in Vlaanderen zo snel mogelijk weg te werken. Zo’n vijftig scholen hebben momenteel binnen dit DBFM-programma een bouwvergunning op zak, goed voor meer dan 183.000 m² aan schoolgebouwen, die door 17.000 kinderen en jongeren zullen worden ingenomen.

De nieuwe school komt aan het bestaande scholencomplex tussen de Neermeerskaai en Martelaarslaan. De uitvoering is gepland vanaf 2014 en oplevering in 2016. Kostenplaatje is geraamd op 5,3 miljoen euro.

Beeld: SBA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.