Gestripte Ledegancktoren krijgt nieuwe mozaïekgevel

De totaalrenovatie van de campus Ledeganck van de Universiteit Gent is volop bezig. Momenteel is men de nieuwe mozaïekgevel aan het installeren die de toren een nieuw uiterlijk gaat moeten geven.

De toren maakt deel uit van een totaalrenovatie van het complex Ledeganck dat is onderverdeeld in 5 fases (eerste fase betreft de renovatie van de laagbouw, tweede tot vijfde fase de renovatie van de toren). Zowel de laag- als hoogbouw worden volledig gestript tot op de ruwbouw en de lokalen worden volledig heringericht om te voldoen aan de huidige eisen. De huidige glazen gevel van de laagbouw blijft behouden.

De gevel word volledig heraangekleed met een glasmozaïek. De gevel zal één groot vlak vormen van verschillende glasmodules van 90 op 90 cm en 90 op 40 cm, waaronder een aantal glasplaten een groene tint hebben gekregen die willekeurig in de gevel worden opgenomen. Om de variatie nog meer te visualiseren, wordt er gebruik gemaakt van drie soorten glas: helder, licht en donker glas.

Ondanks het feit dat dit een willekeurige indruk zal geven van op straat, zijn alle glazen platen wel degelijk op een logische manier geplaatst. Voor elke kolom, vloer en koker is een geëmailleerd paneel voorzien. Alle ruimten hebben grote ramen van minimum 4 helder glasmodules met zicht op de stad. De borstweringen zijn voorzien in geëmailleerd glas en minimum 1 opengaand uitzetraam per lokaal.

ledeganck-2

Tegen midden 2014 moet heel de Ledegancktoren in nieuw kleedje gestoken zijn.

Illustraties & gegevens: Abscis Architecten / Foto’s: Fréderic Louis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.