PAG-as: Werken begonnen in Gebroeders Vandeveldestraat

Nu de eerste fase achter de rug is, kan men volop beginnen aan de tweede fase. Na het eerste deel van de Papegaaistraat te hebben vernieuwd, verplaatsen de werken zich naar de Gebroeders Vandeveldestraat (tussen de Sint-Martensstraat en Onderbergen) en zijn er ook werken aan de Recolettenbrug.

De werken aan de Papegaaistraat zijn zo goed als afgerond. De straat werd volledig heraangelegd, inclusief nieuwe riolering, wegdek en nieuwe sporen. Op een aantal afwerkingsdetails na, is de Papegaaistraat volledig klaar. Op de Rozemarijnbrug is de traminfrastructuur al een tijdje afgewerkt en rijdt tram 4 terug volgens z’n normale route. Voor tram 21/22 blijft de onderbreking echter nog wat duren. Deze lijnen blijven ingekort tot de werken helemaal klaar zijn en stoppen aan de tijdelijke halte Kouter.

Momenteel zijn er rioleringswerken in de Gebroeders Vandeveldestraat, tussen Onderbergen en de Recolettenlei. Ook hier wordt alles vernieuwd van wegdek en tramsporen. De werken in de Gebroeders Vandeveldestraat zullen duren tot het voorjaar van volgend jaar. De Recolettenbrug zelf wordt vernieuwd door Waterwegen en Zeekanaal nv. Door de werken in de Gebroeders Vandeveldestraat is alle verkeer over de brug onmogelijk en profiteert Waterwegen en Zeekanaal nv van de mogelijkheid om de brug eens goed onder handen te nemen.

Als laatste komen de Annonciadenstraat en het resterende stuk van de Gebroeders Vandeveldestraat aan de beurt. Maar dan zitten we al in 2014 als alles goed verloopt volgens planning.

Update: de geplande fietserstunnel onder de Rozemarijnbrug komt er zeker. De tunnel zit momenteel in de ontwerpfase, met aanvang van de werken in het najaar van 2014, einde werken voorzien in het voorjaar van 2015.

Bronnen: Gent, De Lijn, Mobiliteit Gent / Foto’s: Fréderic Louis

5 replies on “ PAG-as: Werken begonnen in Gebroeders Vandeveldestraat ”
  1. Er is een onderdoorgang voor fietsers ‘gepland’ in de PAG-as werken. Maar concrete info over hoe en wanneer is niet bekend. Ik veronderstel dat deze werken pas gepland zijn voor op het einde van de PAG-werken, dus pak in de loop van 2014.

  2. Idd, de fietsonderdoorgang aan de Rozemarijnbrug komt er pas nadat de heraanleg van de PAG-as voltooid is. De heraangelegde Rozemarijnbrug is al helemaal op een fietsonderdoorgang voorzien.

    1. Bedankt voor de updates.

     Die fietstunnel zal een welkome aanvulling zijn op die fietsas .. als ex-coupure bewoner werden fietsers en auto’s op die plaats behoorlijk hard met elkaar geconfronteerd tijdens de ochtendspits 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.