Eerste inwoners voor de Oude Dokken

Sinds deze zomer liggen de eerste woonboten voor anker in het Handelsdok, en daarmee verwelkomt het project ‘Oude Dokken’ de eerste nieuwe inwoners. De bouw van de aanlegsteigers is een onderdeel van een ruimer deelproject dat de oostelijke kaaimuur van het Handelsdok zal transformeren naar de Schipperskaai. 

De nieuwe wijk ‘Schipperskaai’ omvat drie bouwvelden en een wijkpark ter hoogte van de Interbeton centrale. In het centrale bouwblok komt een stadsgebouw (lagere school, crèche, wijkbibliotheek, wijksporthal) dat in 2004 ontworpen werd door OMA (Office of Metropolitan Architecture).

De nadruk binnen de nieuwe wijk ligt op wonen, net zoals in het moederproject. Binnen de vijftien tot twintig jaar zullen 1200 tot 1500 nieuwe woningen aanzienlijk bijdragen tot de wegwerking van het woningtekort in Gent.

Volgend jaar start men met de aanleg van de fiets- en wandelpromenade en wordt een private partner geselecteerd die de ontwikkeling van de bouwvelden langsheen de Schipperskaai voor zich mag nemen. In 2015 zou de eerste schop in de grond moeten zitten, samen met de start van de bouw van de tweede fietser- en voetgangersbrug, de Matadibrug.

Update: We hebben ondertussen ook een filmpje gevonden van de eerste woonboot die aanlegt aan de Schipperskaai.

Bron: Wonen aan de Schipperskaai: selectiedossier / Foto’s: Lucas Selfslagh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.