Groot werfbezoek Gent Sint-Pieters lokt opnieuw honderden kijklustigen

Voorbije zondag kon jong en oud weer de werven van het project Gent Sint-Pieters bezoeken. Het bezoeken van de werven is meermaals per jaar mogelijk en trekt elke keer honderden enthousiastelingen.

De twee uur lange rondleiding liep langs de verschillende deelprojecten die deel uit maken van de vernieuwing van het stationscomplex en -omgeving. De 500 bezoekers mochten de werken van het nieuwe spoor 10 en 11 van dichtbij bekijken, terwijl projectingenieurs de nodige uitleg verzorgden over de bouwtechnische kant van het project.

werfbezoek-gent-sint-pieters-3

Zo werd de vloerplaat van de toekomstige ruimte onder de perrons al reeds gegoten, en wordt deze met staalkabels opgehangen aan het spoorwegviaduct. Op die manier kan men de grond onder de gelijkvloerse verdieping uitgraven voor de ondergrondse (technische) verdieping.

De betonnen ‘bak’ voor spoor 10-11 zal ten laatste tegen eind dit jaar in ruwbouw volledig af zijn. Tegen de zomer van volgend jaar zou spoor 11 terug in gebruik moeten zijn. Spoor 12 gaat ook begin volgend jaar enkele maanden buiten dienst om de afwerking tussen spoor 11 en 12 te kunnen makken, waardoor het nieuwe perron voor beide sporen dan uiteindelijk bereikbaar zal zijn met twee liften, twee paar roltrappen (naar boven én naar beneden) en twee vaste trappen.

Verder werden ook de nieuwe, ondergrondse fietsenstalling en kiss & ride onder het nieuwe busstation bezocht en werd de toekomstige projectontwikkeling aan de Koningin Fabiolalaan nader toegelicht.


Grotere kaart weergeven

Bronnen: Project Gent Sint-Pieters & SkyscraperCity / Foto’s: Steven Willaert & Project Gent Sint-Pieters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.