Gent in beweging, een time-lapse van onze bruisende stad

Eén man, een simpele camera en heel veel geduld. Dat is wat er nodig was om een impressionante time- en hyperlapse te componeren van het Gentse stadsleven. Basel Zobieda begon al in 2012 met het fotograferen, om dan uiteindelijk deze week, het resultaat te kunnen voorstellen.

Basel, een Syrische student uit Aleppo met een grote liefde voor onze stad, probeerde alles wat Gent typeert terug te brengen in zijn kortfilm. Architectuur, het studentenleven, muziek en geschiedenis, maar vooral de nachtelijke taferelen in onze multiculturele stad, die op een ongeziene manier tonen hoe bruisend onze stad wel is.

gent-in-motion-2

Basel is echter nog niet zo heel lang bezig met fotografie. Enkele jaren terug kwam hij studeren aan de Universiteit Gent en kreeg toen de mogelijkheid om een digitaal fototoestel aan te schaffen, omdat hij geloofde dat hij daarmee iets aan de wereld kon veranderen.

Door het combineren van time-lapsefotografie en het maken van de zogenaamde hyperlapses (een time-lapse waarbij de fotograaf bij elke foto telkens een stap opzij zet om zo rondom je onderwerp te ‘lopen’), creëert Basel heel wat boeiende beelden waardoor je door de tijd en ruimte lijkt mee te bewegen.

De sleutel tot een succesvolle hyperlapse is het verstand van de techniek, het kunnen visualiseren van hoe de beelden er uiteindelijk gaan uitzien, en het gevoel voor compositie en sfeer.

De verschillende fragmenten werden gefotografeerd van op een hele reeks locaties, waaronder de AC Portus (Belgacomtoren), het Administratief Centrum aan de Zuid, het Belfort en de Boekentoren.

Tekst: Fréderic Louis / Bron: Basel Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.