Werf-update: Mozaïekpuzzel van nieuwe gevel Ledegancktoren bijna compleet

Sinds onze laatste werf-update van in september, is de nieuwe gevel van de toren van het Ledeganck-complex bijna klaar. De nieuwe gevel maakt deel uit van de totaalrenovatie van het complex Ledeganck van de Universiteit Gent. Zowel de laag- als hoogbouw werden volledig gestript tot op de ruwbouw en de lokalen worden volledig heringericht om te voldoen aan de huidige kwaliteits- en comforteisen.

Zoals reeds te lezen viel in ons vorig artikel, werd de gevel van de toren volledig volledig heraangekleed met een glasmozaïek. De gevel bestaat uit één groot vlak van verschillende glasmodules van 90 op 90 cm en 90 op 40 cm, waaronder een aantal glasplaten een groene tint hebben gekregen die willekeurig in de gevel worden opgenomen. Om de variatie nog meer te visualiseren, wordt er gebruik gemaakt van drie soorten glas: helder, licht en donker glas.

Ondanks het feit dat dit een willekeurige indruk zal geven van op straat, zijn alle glazen platen wel degelijk op een logische manier geplaatst. Voor elke kolom, vloer en koker is een geëmailleerd paneel voorzien. Alle ruimten hebben grote ramen van minimum 4 helder glasmodules met zicht op de stad. De borstweringen zijn voorzien in geëmailleerd glas en minimum 1 opengaand uitzetraam per lokaal.

ledeganck-complex-02

ledeganck-complex-03

ledeganck-complex-04

ledeganck-complex-06

ledeganck-complex-05

ledeganck-complex-07
Zicht vanuit de Gangmakerstraat.
ledeganck-complex-08
Zicht vanuit de Victoriastraat.
ledeganck-complex-09
Zicht vanuit de Parklaan.
ledeganck-complex-01
Zicht vanaf de Hofbouwlaan.


Bekijk grotere kaart

Tekst & foto’s: Fréderic Louis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.