Grondwerken voor nieuw kantoorgebouw aan zwaaikom Dampoort

De voorbereidende werken voor de nieuwbouw aan de zwaaikom van de Dampoort vorderen gestaag. Nadat de bestaande bebouwing volledig werd gesloopt en het puinafval werd afgevoerd, worden momenteel de keermuren gegoten rondom de bouwsite zodat de aannemer binnenkort kan beginnen met het uitgraven van de eigenlijke bouwput.

Het kantoorgebouw aan het Oktrooiplein, dat werd ontworpen door het Gentse evr-architecten, is een van de eerste private nieuwbouwprojecten in het masterplan van de Oude Dokken. Hoe dit ontwerp er gaat uitzien, kan u lezen in een voorgaand artikel op onze website.

Indien alles nog volgens de originele planning zou verlopen, zou na het bouwverlof in augustus begonnen moeten worden met de onderconstructie van het gebouw met onder andere een ondergrondse parking.

oktrooiplein-panorama-klein

DSC_8920

DSC_8917

DSC_8909

Tekst: Fréderic Louis / Foto’s: Lucas Selfslagh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.