Wedstrijd: win een exemplaar van het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen!

Hoe kan architectuur bijdragen aan de samenleving? Door maatwerk af te leveren. Met ontwerpen die getuigen van een culturele en een maatschappelijke ambitie. De vele projecten in het Architectuurboek Vlaanderen N°12 geven die ambitie vorm. Gentcement geeft samen met het Vlaams Architectuurinstituut vijf exemplaren weg naar aanleiding van de lancering van het nieuwe Architectuurboek.

Het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat.
Het Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat.

Er komen heel wat Gentse projecten aan bod in het boek, enkele daarvan werden reeds uitvoerig besproken op Gentcement. In vier centrale thema’s – leven, stad, schaal en vorm – behandelt het boek actuele vraagstukken omtrent gedeeld ruimtegebruik, hergebruik en herbestemming, de status van het openbare domein en de beeldtaal voor grootschalige ingrepen in de stad. Foto­-essays van architectuurfotografen leiden elk thema in.

artikel hoekstenen

artikel rijksarchief

Kortom, een heel boeiend én gevarieerd boek, een must voor elke architectuurfanaat. We zijn dan ook blij dat we vijf van onze lezers een exemplaar cadeau kunnen doen.

De opdracht?

De Stadshal, de nieuwe bibliotheek aan de Krook, het Rijksarchief in de Bagattenstraat, de Boekentoren en de nieuwe stationsomgeving met de Lovelingtoren. Deze vijf toonaangevende gebouwen kenmerken onze stad en de architecturale creativiteit van onze (Gentse) architecten.

Onze vraag is dan ook om ons jullie creatieve interpretatie van één van deze gebouwen op te sturen. Een schilderij, een schets, een filmpje of animatie, een gedicht of een fotocollage. Alles is mogelijk en hoe origineler, hoe meer kans dat je maakt om geselecteerd te worden.

Onze redactie kiest er uiteindelijk de vijf meest originele inzendingen uit. Zij krijgen dan een exemplaar van het Architectuurboek thuis toegestuurd. Alle inzendingen worden op de website gepubliceerd.

De wedstrijd loopt tot zondag 2 oktober, 23u59.
De winnaars worden bekendgemaakt via onze website.


Wedstrijdformulier Architectuurboek Vlaanderen N°12

DE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN. DE WINNAARS WORDEN BINNENKORT BEKENDGEMAAKT.


Het Architectuurboek Vlaanderen N°12 – Architectuur op maat is de twaalfde editie van het Architectuurboek Vlaanderen, gepubliceerd door het Vlaams Architectuurinstituut.

VAi-Stacked-Vertical-BlackDe boeken die sinds de vroege jaren 1990 in deze reeks verschenen, deden meer dan een stand van zaken opmaken of opmerkelijke gebouwen presenteren. Uitspraken over de maatschappelijke waarde van de architec­tuurproductie lopen als een rode draad door de hele reeks.

Voor wie niet kan wachten, het Architectuurboek is online te koop op de website van het VAi voor € 39,50. Studenten kunnen een speciale korting krijgen.

Met dank aan het Vlaams Architectuurinstituut.

Coverfoto Architectuurboek Vlaanderen N°12: Vierwindentuin, Sint-Jans-Molenbeek – BAUKUNST © Maxime Delvaux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.