Leven rond de tuin in een glazen uitbreiding

Deze woning in Gentbrugge was toe aan zeer grondige renovatie. Vooral het gelijkvloers met de typische ‘koterij’ aan de tuinzijde belemmerde het zicht en het contact met de tuin. Bij de renovatie naar het ontwerp van Dehullu Architecten werd dan ook het volledige gelijkvloers herdacht. In plaats van de koterij werd een ruime open keuken met eetruimte ontworpen, aansluitend bij de tuin.

Verblijven in de voormalige kantoren van Dagblad Vooruit in de Backstay Hostel

De stad Gent is een hostel rijker. Net voor de zomer opende Backstay Hostel zijn deuren in de oude Backstage, ook gekend als het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’. Vijf jaar geleden kocht de projectontwikkelaar Upgrade Estate het beschermd monument en bijhorend complex in de Sint-Pietersnieuwstraat en renoveerde het volledig. Gentcement kreeg de kans om een nacht te verblijven in de nieuwe hostel en zich eventjes terug in de tijd te wanen.

PGSP: Licht, ruimte en afbladderende verf

Het Infopunt Gent Sint-Pieters organiseert twee keer per jaar een groot werfbezoek voor een breed publiek. Afgelopen zondag kon iedereen die zich daarvoor had ingeschreven, een wandeling maken langs de verschillende grote werven, begeleid met een deskundig woordje uitleg van mensen die elke dag aan het project werken. Ook Gentcement was er deze keer bij. We overlopen de belangrijkste

Startschot voor duurzaam kantoorgebouw aan Dampoort

Met de afbraak van de bestaande gebouwen aan het Oktrooiplein, vlakbij de zwaaikom aan de Dampoort, is een van de eerste private nieuwbouwprojecten voor het nieuwe masterplan van de Oude Dokken begonnen. Het kantoorgebouw, ontworpen door het Gentse evr-Architecten, zou tegen begin 2016 opgeleverd moeten zijn. De locatie van het toekomstige kantoorgebouw is op deze dag