Openwervendag 2018: Gentse bouwprojecten zetten werfhekkens open voor het publiek

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Confederatie Bouw een openwervendag in samenwerking met aannemers en bouwheren. Ook in het Gentse zijn er komende zondag 6 mei heel wat mooie projecten te bezoeken, waarvan we voor jullie alvast enkele opsommen.

Foto © Openwervendag.

Meerdere werven zijn al eerder de revue gepasseerd op Gentcement. Zo zal het betonnen skelet van het Stadsgebouw langs de Schipperskaai aan de Oude Dokken te beklimmen zijn. Deze constructie zal uiteindelijk een kinderopvang, basisschool en wijksporthal huisvesten. Lees meer over het project in ons voorgaand artikel, of lees meer over het praktische bezoek op de website van Openwervendag.

Foto © Openwervendag.

Langs de Sint-Lievenslaan (R40) verrijst ondertussen een nieuw appartementsgebouw. De Green Tower is met zijn volumineuze en golvende balkonnen allesbehalve subtiel te noemen. De bedoeling is uiteindelijk dat er ‘hangende tuinen’ zullen afhangen vanaf deze balkons, zodat de toren zijn naam eer aan doet. Meer hier.

Foto © Fréderic Louis.

Deze week publiceerden we nog een uitgebreid verslag over de verbouwing en technische modernisering in het stadstheater NTGent. Mochten jullie enthousiast worden van onze foto’s, dan is het zeker de moeite om de werf met eigen ogen te gaan bekijken komende zondag! Alle praktische info hier.

Foto © Openwervendag.

De herbestemming van de CIAC-site langs Einde Were in Ekkergem nadert ook stilaan de eindsprint. De oude Peugeot-garage waar we destijds al een architectuur-historisch verslag over hadden gepubliceerd, wordt volledig omgebouwd naar een appartementscomplex. Het enige dat uiteindelijk behouden blijft van het oude modernistische gebouw, is de geplooide gevel langs de achterzijde en de grote showroomgevel. Alle info hier.

Foto © Toon Grobet, via Openwervendag.

Last but not least. Hogeschool Gent breidt zijn campus verder uit langs de Voskenslaan. Het nieuwe gebouw T wordt een hoogtechnologisch en architecturaal pareltje, de nieuwe thuishaven voor de studenten van de faculteit Mens en Welzijn. Bezoekersinfo hier.

Komende zondag 6 mei zijn deze werven vrij te bezoeken, tussen 10u en 17u. In totaal zijn er maar liefst 150 werven opengesteld in heel België. Aangepaste schoenen en kledij zijn meestal wel aan te raden!

Voor meer info verwijzen we u alvast door naar de website van Openwervendag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.