Wedstrijd: win het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen N°14!

Architectuur en ruimtelijke vraagstukken beroeren de publieke opinie meer dan ooit. Het ‘Architectuurboek Vlaanderen N°14’ toont spraakmakende architectuur in en uit Vlaanderen en Brussel, waarvan enkele uit het Gentse of van Gentse architecten. Opnieuw krijgt Gentcement de kans om enkele exemplaren weg te geven, in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut.

De kerngedachte bij de selectie van de projecten zit vervat in de titel: Wanneer attitudes vorm krijgen. De redactie selecteerde architectuur die een overtuigend maatschappelijk engagement in zich draagt en tegelijk de eigen discipline uitdaagt en bevraagt. Een vijftigtal projecten tonen de veelzijdigheid van de architectuurproductie. Twaalf essays onderzoeken elk een actueel thema. De auteurs nemen de condities van de hedendaagse architectuurproductie onder de loep, zoals het grootschalige stadsuitbreidingsproject, het (post)wederopbouwlandschap van de Westhoek of de Vlaamse scholenbouw. Maar ze verkennen ook de verschillende posities die architecten innemen, die van ontwerper, maar ook die van onderzoeker of geëngageerde burger in het middenveld.

We mogen dus opnieuw vijf lezers van Gentcement gelukkig maken met een exemplaar van het boek! De opdracht om hier kans op te maken, wordt opnieuw gebaseerd op onze voorgaande opdrachten.

De opdracht?

De toekomstige Annie Vande Wielebrug over de Watersportbaan, de recent geopende Louisa d’Havébrug aan de Stropkaai, de Zoé Borluutbrug over de E-40 en de Albertina Sisulubrug aan De Krook. Meer dan ooit worden nieuwe (voetganger- en fietsers)bruggen in onze stad vernoemd naar vrouwen die mee hun stempel hebben gezet op de (Gentse) geschiedenis.

Onze vraag is om ons jullie creatieve interpretatie op één van deze vier bouwwerken op te sturen. Wat zouden jouw plannen ermee zijn, zou jij het anders aangepakt hebben of denk je aan een toffe interventie? Een schilderij, een schets, een filmpje of animatie, een gedicht of een fotocollage. Alles is mogelijk en hoe origineler, hoe meer kans dat je maakt om geselecteerd te worden. Inspiratie nodig? Bekijk de inzendingen van onze vorige wedstrijden: 2016 en 2018!
Onze redactie kiest er uiteindelijk de vijf meest originele inzendingen uit. Zij krijgen dan een exemplaar van het Architectuurboek thuis toegestuurd. Alle inzendingen worden achteraf op de website gepubliceerd.

De wedstrijd loopt tot vrijdag 30 oktober 2020, 20u.

Voor wie niet kan wachten, het Architectuurboek is online te koop op de website van het VAi voor € 39,50.

Met dank aan het Vlaams Architectuurinstituut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.