Stedelijke crèche wikkelt zich rond groene binnentuin

Architectuur: B2Ai i.s.m. Liniaal ArchitectenOpdrachtgever: Stad GentUitvoering: 2017 – 2018 Het kinderdagverblijf De Bron is gelegen in de sterk verdichte 19e eeuwse stadsgordel Brugse Poort. Deze kleine, groene oase ligt verborgen achter een gevel aan de drukke Bevrijdingslaan, nabij het Emilius Seghersplein. Op het terrein lagen oorspronkelijke twee panden naast elkaar. Het ontwerp van de

Serieuze participatie, of slechts voor de vorm?

Zoals je vorig jaar kon lezen zal de Belgacomtoren en de omgeving er rond herontwikkeld worden. Gedevco, eigenaar van het gebouw en de gronden schreef een ontwerpwedstrijd uit voor de zogenaamde “Portussite”. In het kader van die ontwerpwedstrijd organiseerden ze samen met de Stad Gent een “bewonersconsultatie” op 3 september.  Dat is meteen ook zowat alles